Privacy

Verklaring bescherming persoonsgegevens
werving en selectie

Abrona neemt de beveiliging en bescherming van de gegevens van haar sollicitanten serieus. Wij gaan vertrouwelijk en zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en houden ons hiermee uiteraard aan de geldende privacywetgeving. In deze verklaring leggen wij uit hoe wij dat doen.

Voor wie is deze verklaring bedoeld?

Deze verklaring is bedoeld voor sollicitanten die deelnemen aan de werving- en selectie activiteiten van Stichting Abrona. Deze verklaring is ook bedoeld voor diegenen die zich als vrijwilliger bij Abrona aanmelden. Stichting Abrona is gevestigd aan de Sterrenberglaan 6, Huis ter Heide en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41265769.

Waarom gebruiken wij jouw gegevens?

Abrona verzamelt jouw persoonsgegevens wanneer jij onze vacaturesite www.werkenbijabrona.nl bezoekt, solliciteert op een vacature of met ons contact opneemt over een vacature. Dit zijn bijvoorbeeld jouw naam, telefoonnummer en emailadres. Maar ook de gegevens die op jouw cv staan, zoals jouw arbeidsverleden en opleiding. Ook verstrek je gegevens aan ons wanneer je via Linkedin solliciteert of via Whatsapp contact opneemt met ons.

Hoe verzamelen wij jouw gegevens?

Wij verzamelen jouw gegevens doordat je aan ons jouw gegevens hebt doorgegeven via  onze vacaturesite (www.werkenbijabrona.nl) of via de mail naar aanleiding van een vacaturemogelijkheid of ons een vraag stelt via Whatsapp. Ook kan het zijn dat je jouw gegevens aan ons hebt doorgegeven door middel van een open sollicitatie of omdat je toestemming hebt gegeven om jouw profiel te bewaren in onze talentpool. Soms is het zo dat wij jou benaderen omdat wij jouw profiel zijn tegengekomen op Linkedin of op andere vacaturesites waarop jij je hebt aangemeld.

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Om jouw gegevens te vergelijken met de huidige vacatures bij Abrona;
  • Om met jou contact op te nemen over de wervings- en selectieprocedure;
  • Om jou te informeren over andere relevante vacatures;
  • Om jouw vraag te beantwoorden;
  • Om binnen de verschillende afdelingen van Abrona te informeren of een geschikte plek beschikbaar is;
  • Voor het versturen van nieuwsbrieven, als jij daarvoor toestemming hebt gegeven;
  • Om jou op de hoogte te houden van nieuwe vacatures, als jij daarvoor toestemming hebt gegeven.
  • Screening door middel van gerichte zoekacties op sociale profielen of jobboards.

In sommige gevallen gebruiken wij jouw gegevens ook om jouw vraag voor een passende functie te kunnen beantwoorden, wanneer sprake is van een specifieke ondersteuningsbehoefte. Dit doen wij alleen als jij hier specifiek om hebt gevraagd en hiervoor toestemming hebt gegeven.

Cookies

De website van werkenbij maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en op jouw computer wordt opgeslagen. Onze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies van Google. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapoprtages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken.

Cookie instellingen wijzigen

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Wij bewaren jouw gegevens tijdens de wervings- en selectieprocedure. Na afloop hiervan bewaren wij jouw gegevens vier weken of zolang als nodig is om te voldoen aan een wettelijke bewaarplicht. Als jij ons daarvoor toestemming hebt gegeven, bewaren wij jouw gegevens maximaal 1 jaar. Na afloop van de bewaartermijn vernietigen wij de gegevens.

Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Wij hebben maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens goed te beveiligen tegen verlies of diefstal. Ook zorgen wij ervoor dat jouw gegevens alleen worden ingezien en gebruikt door personen die wij hiervoor specifiek toegang hebben gegeven. Al onze medewerkers zijn verplicht tot geheimhouding.

Met wie delen wij jouw gegevens?

Wij delen jouw sollicitatiegegevens met specifieke afdelingen of teamvertegenwoordigers van Abrona om jou aan een passende werkplek te helpen. Cliënten worden betrokken bij de sollicitatie. Soms is dit een lokale cliëntenraad en anders een sollicitatiecommissie. Cliënten bij Abrona doen mee waar dit kan, zodat we weten of een medewerker op een locatie past. Dat is voor iedereen belangrijk, ook voor jou! Cliënten zien de gegevens in die noodzakelijk zijn voor het uitbrengen van een advies. Wil je meer weten, lees dan de visie- en de reglementen op medezeggenschap. Jouw sollicitatiegegevens delen wij niet met andere organisaties, tenzij jij hiervoor aan ons toestemming hebt gegeven.

Welke rechten heb je?

Je hebt recht op inzage van de gegevens die wij van jou verwerken. Ook mag je jouw gegevens laten corrigeren of verwijderen. Daarnaast heb je ook het recht om je gegevens te laten beperken. Dit betekent dat je ons vraagt om jouw gegevens tijdelijk niet te verwerken. Bijvoorbeeld omdat je wacht op de beoordeling van een verzoek om je gegevens te laten verwijderen .Daarnaast mag je bezwaar maken als je het er niet mee eens bent dat wij jouw persoonsgegevens verwerken en mag je ons vragen om jouw persoonsgegevens door te geven aan een andere organisatie. Ook mag je altijd vragen om jouw toestemming weer in te trekken.

Gebruik maken van jouw privacyrechten

Je kan in jouw portaal op werkenbij.nl jouw gegevens inzien, aanpassen en verwijderen. Ook kan je op jouw portaal je toestemming intrekken. Heb je andere vragen of verzoeken? Dan kan je ook met ons contact opnemen via select@abrona.nl. Wij beantwoorden jouw vraag of verzoek zo snel mogelijk en in ieder geval binnen een vier weken. Als het ons meer tijd kost, dan informeren wij je hierover binnen vier weken.

Vragen en klachten

Heb je vragen over de verklaring bescherming persoonsgegevens of heb je een klacht, dan kun je hiervoor een email sturen naar onze Functionaris Gegevensbescherming via privacy@abrona.nl. Als wij er samen niet uitkomen, dan kan je ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wijzigingen op de privacyverklaring

Stichting Abrona behoudt zich het recht voor deze verklaring aan te passen. Wij adviseren dan ook deze verklaring regelmatig te raadplegen. Deze verklaring is aangepast op 15 mei 2018.