Welkom in ons flexibele team

Wie in Linschoten komt, wordt vriendelijk onthaald in het kleine, gezellige dorpje. Een onderdeel van het dorp, zo kunnen wij ons noemen. Als jij bij ons werkt dan merk je al snel dat je te maken krijgt met dorpsgenoten. Je ziet ze bij de bingoavonden, op het wekelijks koffie-uurtje met de buren of ze staan voor ons klaar om de cliënten naar dagbesteding te brengen.   

Regie zoveel mogelijk bij de cliënt

De doelgroep is de ouder wordende cliënt. De bijkomende problematiek, ondersteuningsbehoefte en mogelijkheden zijn zeer divers.  Als begeleider werk je toe naar het zo veel mogelijk behouden van de zelfredzaamheid, je ondersteunt en biedt zo nodig hulp bij de ADL. Wij werken vanuit vraag/afspraken van de cliënt op basis van het persoonlijk ondersteuningsplan en laten de regie zoveel mogelijk bij de cliënt. Dit betekent dat je soms begeleidt met handen op je rug. Je laat de cliënten zelf iets doen, het mag best wat langer duren. Hierbij staat ook beweging elke dag centraal.  Het is belangrijk dat cliënten blijven bewegen om hun lichaam in goede conditie te houden. Denk hierbij aan wandelen, traplopen of het geven van bewegingslessen aan de groep.  

Eten en koken

Er wordt drie dagen in de week gekookt. Twee van deze drie dagen wordt dit gedaan door kookvrijwilligers, de cliënten helpen dan mee. Hierbij kun je denken aan het snijden van groenten of schillen van aardappels. De andere dagen krijgen de bewoners maaltijden van Tafeltje Dekje die aan huis worden geleverd. Als team vinden wij niet alleen het eten van de cliënten belangrijk, maar ook de beleving en het zelf bereiden van een maaltijd. 

Als je zelf een dier kunt verzorgen zijn huisdieren welkom. Zo hebben cliënten bijvoorbeeld een vogel, een hond of een cavia in huis. In de huiskamer zijn er goudvissen en niet te vergeten het kippenhok in onze achtertuin. Verschillende bewoners gaan naar dagbesteding. Dit vindt plaats op verschillende dagdelen van de week. We kijken samen met de cliënten wat de behoeftes zijn en wat er aansluit. Zo hebben we een cliënt in het Hotel van Abrona of op een zorgboederij. Andere cliënten nemen deel uit van het Cultuurhuis.  Zo heeft iedereen zijn eigen plek waar hij/zij aansluit en waaruit voldoening kan worden gehaald. 

Wonen

Bij Abrona Linschoten wonen 16 cliënten (40+) met een lichte of matig verstandelijke beperking. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen appartement en kan gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer. Er wordt zoveel mogelijk zorg op maat geboden omdat de cliënt ons uitgangspunt is. Linschoten karakteriseert zich door de betrokken vrijwilligers, buren en dorpse sfeer. Op deze locatie is het werken nooit ééntonig; de doelgroep is namelijk zeer divers wat betreft leeftijd, bijkomende problematiek, ondersteuningsbehoefte en mogelijkheden. We zijn een volwassen team, dat werkt vanuit zelfstandigheid en vertrouwen, en zijn erg betrokken bij onze bewoners.

 

Ben je ook benieuwd naar andere locaties van Abrona? Bekijk dan eens: