Robbert is flexwerker intensieve ondersteuning: “Je wordt uitgedaagd om je trukendoos te vernieuwen”

Zijn hart ligt bij de intensieve ondersteuning, vertelt Robbert. Toen hij bij Abrona de kans kreeg om als begeleider C op flexbasis aan de slag te gaan, was de keuze dan ook snel gemaakt. Inmiddels zit Robbert bijna twee maanden op zijn plek; een mooi moment om hem te vragen hoe hij zijn werk bij Abrona ervaart.

Rustig landen

Robbert is geen nieuwkomer in de zorg: met zijn MBO-4 zorgdiploma op zak kan hij veel kanten op. Toch is hij blij dat hij bij Abrona rustig kon landen en op zijn eigen tempo kan onderzoeken op wat voor locatie hij graag wil werken. Hij vertelt: “Er is veel openheid bij Abrona. En er wordt direct met je meegedacht op basis van je wensen en kwaliteiten.” Op dit moment zit hij op Zonnelaan 202 en leert hij daar veel over werken met cliënten met complexere problematiek

Werkplezier en uitdaging

Het komende jaar gaat hij kennismaken met verschillende intensieve zorglocaties, om te kijken welke plek hem werkplezier en uitdaging geeft. Wat hem prikkelt aan de intensieve ondersteuning? Dat is het werken vanuit de relatie, om elke dag weer met de cliënten te kijken hoe zij verder komen in het leven. “Als begeleider C word ik echt getriggerd: het werk vraagt om reflectie en je wordt elke keer weer uitgedaagd om iets nieuws uit je trukendoos te halen én deze te blijven vernieuwen.”

Positieve bijdrage

Hoe ziet Robbert zijn toekomst bij Abrona? Voor nu ligt de nadruk op een positieve bijdrage leveren aan de intensieve ondersteuning binnen de organisatie. Manieren zoeken om de kwaliteit van de zorg samen met zijn collega’s zo goed mogelijk neer te zetten. En in de verdere toekomst zou hij zich graag ontwikkelen naar een functie als coördinerend begeleider of meewerkend teamleider. 

Enthousiast geworden?

Wil jij ook een positieve bijdrage leveren aan de gehandicaptenzorg? En hecht je veel waarde aan een werkplek waar je mag ontdekken en jezelf flink kan ontwikkelen? Bij Abrona zijn veel mogelijkheden om als begeleider aan de slag te gaan; van een flexcontract tot een traineeship of werken op een vaste locatie.

Neem contact op voor meer informatie